Hey what? Helva i Bilka!

Kvinden på barsel – du fortjener bedre!

Siger det lige. Det er et luksusproblem, og jeg skal nok lade være med at lyde som én, der ikke har noget at lave og skaber problemer ud af ingenting, men der er bare nogle ting, jeg ikke helt forstår. Jeg hører tit fra folk på barsel, at de keder sig og ikke føler, at de laver andet end at passe børn, gøre rent eller lave mad. Børn i byen har mange aktiviteter, men vi skal jo altid lige tænke på den store pusletaske, opvarmning af mad og tænke puslerum/ammerum ind i det, og det gør det ikke altid særligt overskueligt at komme afsted. Og tøjet? Er det ammevenligt? Sidder det godt efter en fødsel med en hængenge mave? Ja måske – hvis du har købt noget af det der ammetøj, som ingen gider gå i. Det som man på 100 meters afstand kan se er ammetøj med den typiske V-skæring ved brystet og elastan tætsiddende kjole. Du føler dig i hvert fald ikke i jeg-er-frisk-som-én-der-ikke-har-født. Og måske har du købt en gravid-kjole til 800 kr, men det går op for dig, at du ikke kan amme i den, for producenten nok har glemt, at kvinden i kjolen måske en dag også skal føde et barn og amme det – aarh ja, er det bevidst, de gør det??

Ej, min frustration er også lidt over mit ellers så elskede Valby, som har fået en Baresso i Spinderiet! Har du set det?? Lige ved siden af H&M og overfor den lille café, som nu ikke gæster lige så mange som før – stakkels café. Men YES, tænkte jeg, og selvom jeg jo hverken har tænkt at stå op eller sove der, så bliver man lidt glad for tanken om en ny café – jeg tænker da “ej, hvor hyggeligt”. Jeg var så derinde og indvie den med én fra min mødregruppe (okay, indrømmer, at jeg tog en “snyder” med Uffe også forinden :-D), men hvor man bare får at vide, at de ikke har højstole til børn. Vi var der igen i går og nej, de havde stadig ikke fået nogen stole, og faktisk tror de ikke engang, at de får nogen. Lidt som at sige til os kvinder på barsel “I er ikke velkommen her”. MEN hallo! I forvejen har vi det jo hårdt under vores barsel, så lad dog lige være med at gøre det hele værre! Og har du ikke selv børn og egentlig endelig gerne vil have et sted, hvor der er baby-fri-zone, tænker du måske “hold nu op Esra eller “find et andet sted”, men alle kvinder på barsel fortjener vel en Baresso iceblend Ultimativ med orange knas. Men jo altså, jeg føler mig fornærmet – også over at der ikke er mikroovn derinde, og nu hvor jeg er igang – over den alt for smalle Matas-dør på Gammel Køge Landevej, som har ødelagt barnevognens kaleche og dæk – over den evige fyldte elevator i Magasin på Kongens Nytorv – over elevatoren på Nørreport Station, der aldrig virker – over manglende puslerum på Paludans Bogcafé.. og jeg kunne blive ved. Store problemer? Jeg skal nok holde min mund 🙂

Isak er ved at få det bedre, men synes jeg kan høre Munira hoste nu. Nøj, hvor er det godt jeg er på barsel og kan tage mig af mine børn – men Baresso, KOM nu, tænk på os kvinder, der mest har brug for at blive forkælet 😉

kaffe baresso barsel

Haha, prøvede lige at komme i Baresso-stemning herjemme, men den ultimative med orangeknas lærer jeg nok kun at lave ved at arbejde i Baresso :-).

Du kan følge mig på Instagram: @2verdener
Like min Facebook-side her.
Find mig på Bloglovin’ her.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hey what? Helva i Bilka!