Bedste falafler - som børnene siger det :-)

Kender du din nabo? #Vismigdinnabo

Det var fredag, det var Grundlovsdag, det var fars dag. Jeg holdt mig bare til fredagen, den helt almindelige dag, der ligesom alle andre fredage uden nogen anledning til noget plejer at give mig lyst til at gøre noget. Faktisk som alle andre dage, som uden at være anledning til noget er en markering af noget.

Jeg nærmer mig snart 1 års dagen for bloggen her og tænker tit på, hvordan det hele startede. Jeg skulle på barsel og håbede så meget på at Isak blev en artig lille en, så jeg kunne nyde min barsel, holde pause fra arbejdet og koble fuldstændigt af med små hygge-skriverier med madopskrifter på en blog, jeg ville starte. Det skulle netop ikke handle om arbejde med tunge EU-forordninger og vurderinger af biocider (hverdagsgifte), men bare mad – deling af opskrifter og prøve at tage pæne billeder af mad.

Der gik selvfølgelig ikke lang tid, før at jeg kunne mærke, at det ikke bare var hygge og mad, jeg skulle skrive om. De her tanker om hvordan vi lever vores liv, hvordan tiden bare går, og vi løber med i det tempo andre har bestemt for os, hvordan vi er med vores børn, og hvor vi vil være i alt det her mellem familie og karrierelivet, mellem os og andre. Hvor var det også fedt, at se at Vores Børn også udgav mine indlæg om nogle af de her tanker.

Og nej, jeg kan sgu ikke lade være. Jeg har fundet ud af, hvor sjovt det er, at jeg kan få mig nogle ideer og bare udleve dem. Uden at skulle sidde til 1000 møder og aftale flere møder, koordinere med en masse overhoveder og få tingene godkendt af 1000 andre. Jeg kan faktisk godt lide at være min egen chef. Tænk bare på legestuen på plejehjemmet. Det bliver til noget! Jeg glæææder mig sindsygt meget til at afsløre datoen for Danmarks første legestue på et plejecenter. Og hvor er det fantastisk, at vi har fået bevilget 18.000 kr!

OG nu til weekendguffen. Det glæder mig at se alle jeres positive kommentarer på Instagram (@esra.ap), når jeg det sidste stykke tid har øvet mig i at sige hej til en fremmed og taget et billede under hashtagget “#vismigdinnabo”. Og i dag annoncerer jeg det hér på bloggen, og den får endda lov at komme under kategorien “store glimt” 🙂

Og hvorfor? Thomas Blachman troede, at han med et program kunne fjerne ensomheden fra danskerne. At han kunne få mennesker til at tænke på andre end dem selv. Det blev sat fokus i hele landet, fedt! Der blev sat en bænk – ensomhedsbænken – på Dronning Louises bro i perioden, for at pleje fokusset, og nu? Bænken er væk! Ja, hvad tror du? Fordi ensomheden er væk. Programmet er slut, fokusset er slut, og nu er ingen ensomme. Er det alle mine skattepenge jeg skal ærgre mig over, eller denne her naivitet? Er det dog ikke selvlysende klart, at løsningen ligger et andet sted? Så længe vi går i vores egen lille verden og lægger alt ansvaret fra os, fordi vi tror at andre tager sig af tingene – når vi går forbi drengen, der faldt ned fra cyklen, fordi vi ved at alle skal klare sig selv, når vi ikke samler skraldet op, som vi går forbi, fordi vi tænker af skraldemanden gør det – når vi aldrig går ind ad døren til plejecentret, fordi vi igennem vores skat allerede har tænkt på dem – når vi ikke kender vores naboer – når vi ikke siger hej til folk på gaden, og når vi tror, at vi har rettigheden til at gøre alle de her umenneskelige ting, kan det da ikke komme bag på nogen, at vi en dag ender i ensomhed.

Derfor siger jeg hej til en fremmed – til min “nabo”. Ikke fordi det er løsningen på det hele, men vi må starte et sted – dét sted, som er uden for din komfortzone. Tør du sige hej til en fremmed?

Denne her måde fungerer faktisk meget fint, og nej, det er ikke en joke, men en sjov måde at komme tættere på dine medmennesker omkring dig:

Hej! Jeg har fået til opgave at sige hej til en fremmede. Hej.
Det handler om det her med, at man skal være bedre til at sige hej til folk.
Må jeg tage et billede af dig? (JA)
Jeg lægger det på nettet og hashtagger med #vismigdinnabo, og nu er det meningen, jeg giver bolden videre til dig, så du også skal sige hej til en fremmed 🙂

Tør du sige hej til dig selv?

Du kan følge mig på Instagram på @2verdener og min nye private profil @esra.ap
Like min Facebook-side her.
Følg mig på Bloglovin? her, så du kan få en mail, når der er nyt på bloggen ?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedste falafler - som børnene siger det :-)