Jeg er åbenbart engageret og modig! :-)

5 mærkelige vaner, jeg håber, jeg ikke er alene om :-)

Det er da sjovt at se, om man deler de samme mærkelige vaner med andre. Nu er det ikke fordi,  jeg har vildt meget tid til at følge andre bloggere, men jeg har stødt på det her med “5 ting jeg aldrig kunne finde på” eller “10 ting, der gør mig vred”-agtige indlæg (sådan meget cirka :-)) hist og her, som jeg synes kan være sjove, fordi man finder ud af, at man ikke er den eneste i verden, der har den her mærkelige vane. Og da jeg forleden lå i min seng (mener vores) og ikke kunne falde i søvn, fordi jeg lå med lynlås-enden af dynen (eller en knappe-enden), tænkte jeg, at jeg simpelthen måtte høre, om andre også har det på den måde!? (sig ja!). Selvom jeg var dødtræt, og min krop føltes hammertung, kæmpede jeg med mine ben om at få vendt dynen, så lynlås-siden kom væk fra mig :-D.

Ja, og lige nu burde jeg egentlig forberede mig på mit oplæg, hækle en suttekæde til Nora eller få pakket lidt flere flyttekasser ud (ja, vi har stadig et par!), men jeg synes bare, at det her er sjovt NU, og ligeså snart jeg får INDlægget udgivet, må jeg kaste mig over OPlægget :-D.

SÅ kære venner, jeg vil meget gerne høre, om vi har nogle af de nedenstående lidt mærkelige vaner til fælles? 🙂

 • Selvom jeg er farmaceut, så kan jeg ikke sluge tabletter og har i øvrigt aldrig helt forstået folks kommentar om, hvor mærkeligt det egentlig er, når jeg nu er farmaceut og ja hvad? Burde jeg proppe mig med medicin, fordi jeg har lært at producere det? Jeg hader faktisk medicin og kan næsten tælle de antal gange, jeg har taget noget. Om jeg så drak flere liter til, så KAN jeg ikke sluge, og jeg forstår jo slet ikke dem, der kan sluge uden vand! (RESPEKT!) Jeg har aldrig brudt mig om at sluge noget, der ikke er tygget helt igennem, og det er også derfor, at jeg ikke lide kød med sener, som kræver, at man sluger store stykker. Jeg ved ikke, om jeg har et psykisk problem, men har ikke helt tænkt mig at gøre noget ved det, da jeg sagtens kan få livet til at fungere på denne måde :-D.
 • Ja, så er der det med dynen, som jeg har nævnt indledningsvis!
 • Når jeg skal forlade toiletter på offentlige steder, vasker jeg hænderne både efter toiletbesøget og efter at jeg har rørt dørhåndtaget og skal ud, så vidt jeg kan komme til det
 • Når jeg skal drikke vand fra vandhanen og tager et rent glas, skyller jeg glasset igennem mindst én gang, selvom det burde være rent (I know, spild af vand :-()
 • Jeg kan ikke sidde med en bog eller noget arbejde og hyggespise samtidig. Jeg kommer simpelthen ikke effektivt videre med læsningen, før jeg har spist al slikket (eller andre hyggelækkerier) færdigt først!

Det var da lige få ting, jeg hurtigt kom i tanke om og er sikker på, at der er flere, men nu er det sengetid, og jeg må hellere få lagt mig med den rigtige side af dynen, så jeg kan være frisk i morgen! 🙂

Rigtig god weekend! Jeg glæder mig sådan til at få cyklet rundt med vores nye ladcykel, som jeg nok skal skrive meget mere om på et andet tidspunkt. Jeg kan i hvert fald hilse og sige, at det var meget godt, at vi købte én med el-motor her på bakkerne :-D.

Du kan følge mig på Instagram på @2verdener og min nye private profil @esra.ap.
Like min Facebook-side her.
Følg mig på Bloglovin? her, så du kan få en mail, når der er nyt på bloggen.

16 kommentarer

 • Melissa

  Kære Esra,
  Du skriver så godt så det føles som om jeg står ved din side 🙂
  Jeg læste din tekst omhandlende Munira og navne og stødte på denne, efter du havde skrevet at der ikke fandtes mærkelige traditioner, madvaner eller lignende 😉

  Jeg kender det med dynen og undrer mig lidt over, om det er en dameting? 😉 Ellers er jeg også med på wc-rullen der skal vende ud af. Så er der også den med papir på brættet på offentlige toiletter 😀
  Jeg har også en vane med at spilde vand på at skylle glasset eller koppen. Men…I går da jeg skulle give min søn på 7 et glas vand, så belærte han mig med, at når han selv tog vand, så skyllede han det to gange (tror jeg det var), så han var sikker på det var rent 8-P …og så er det jeg tænker på, alle mine “mærkelige” vaner som mine børn har “arvet”. Ubevidst er jeg sådan en mor, der kan finde på at sige “ad!” til min 2 årige dreng, hvis han tager toiletbørsten eller noget andet jeg ikke bryder mig om :-/
  Tak for din reminder om, de vaner som er blevet usynlige for mig i min hverdag, men som er synlige hos mine børn 😉
  Jeg tror at det er på tide at bryde nogle af de vaner, som har taget en smule overhånd og som måske ikke er helt nødvendige ;-P
  Knus til dig og håber vi ses snart… Det er alt for lang tid siden.
  ♡lig hilsen
  Melissa, fra Sjælland 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   Søde Melissa
   Dejligt at komme tilbage til et lidt ældre indlæg og blive mindet om de mærkelig vaner, man stadig ikke har givet slip på, haha.
   Jeg tror også, at det med dynen er en dameting – det er seriøst noget mærkeligt noget :-D. Jeg ved dog, at vi deler toiletrulle-problematikken med mænd, for jeg har set en artikel omhandlende lige præcis dét, så det lyder som en generelt samfundsproblematik :-D:
   Der er så mange ting, vores børn bare kopierer fra os, og nogle gange vælger de bare at gøre det fuldstændig modsatte som modreaktion, men som du siger, så er det nok de ting vi gør ubevidst, de kopierer mest.
   Dejligt at have dig herinde, søde. Vi er blevet ægte aarhusianere igen, men håber også at vi ses snart alligevel.
   Stort knus til dig <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Handan

  Tror os godt jeg kan genkende de fleste 🙂

  – jeg kan simpelthen ikk klare når man hænger en jakke ovenpå min

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hvor er det bare sjovt! Du må få travlt med vaskning af tøj, men kender det lidt fra mig selv, hvis tøjet har ligget i bryggers, kan jeg også have det sådan 😀
   Tak for kommentar HANDAN 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rachida

  Ej hvor sjovt så mange af os har OCD

  jeg hader når folk staver te som the

  toiletpapiret skal selvfølgelig vende ud ellers står man og fumler den væk fra væggen

  jeg har den mærkelige vane at hver gang jeg tar en kop fra skabet så tjekker lige om der er en stor sort edderkop i bunden af koppen som venter på at springe på mig

  jeg skal også altid ligge i venstre side af sengen (eller hedde det højre side?) så jeg kigger ud af sengen når jeg ligger på min højre side – jeg tror måske så jeg nemmere kan flygte hvis der opstår en fare

  hvordan laver man smileys herinde?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hvor er du sjov! Jeg har det også på samme måde med toiletrullen. Åh det med sengen – jeg synes det er ubehageligt at have benene ud over sengekanten, fordi jeg har en forestilling om, at der er én, der pludselig rører eller trækker i dem :-).
   Smiley? Det behøver du slet ikke med alle de sjove ting, du skriver! :-D. Hmm ej, ved ikke. Jeg laver bare med tastaturet..??

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elife

  Tror de fleste kan nikke genkendende til nogle af de ting du nævner 🙂 dynen SKAL vende den rigtige vej. Der er ikke noget der er mere irriterende, end når man trækker dynen godt op under hagen, og mærker det hårde stykke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Vi har åbenbart mange problemer med toiletter 😀 Kan da virkelig forestille mig den bakteriesky, og håber ikke at du har smittet mig!
   Dejligt med tilfredse læsere – det bliver jeg kun glad af at høre, tusind tak! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-Louise (daneinzurich)

  Fnis. Det med dynen. Så enig! Sørger også altid for at mine børns dyner vender rigtigt. Og hvad med hovedpuden? Den skal da også ligge rigtigt. Og alt skal være ordentligt rystet!! 🙂
  Jeg har lært at sluge tabletter. Hvis de ikke er alt for store. Men holder mig helst så langt fra medicin som muligt – måske fordi jeg er farmaceut? 😉
  Jeg lader altid vandet løbe lidt før jeg fylder i glasset, elkedlen, gryden… Vandspild? Ja!
  Prøver ikke at røre døren når jeg skal ud fra offentlige toiletter. Lidt svært. Godt det er blevet ‘moderne’ med små flasker desinficerende gel.
  Spise og læse samtidig er da en fysisk umulighed??? Bogen klapper sammen og jeg aner ikke hvor jeg er nået til.
  Og så er der alt det andet som jeg bare gør uden at lægge mærke til det. Tak for et godt grin. Jeg er da lidt mærkelig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hej Marie-Louise!
   Hyggeligt at se dig herinde :-). Åh ja, puden for huulan! Hvor er vi bare mærkelige – så skønt at høre at man ikke er den eneste 😉
   Knus!
   Esra

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sumayyah

  yes! I’m not the only one

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hah, er da rigtig glad for, at du har lært det med at sluge – det er altså stort! 😀 Badeforhæng!? Åh nej, nu begynder jeg nok også at lægge mærke til det 😀
   Tillykke til os 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Elisabeth

  Ahaha… jeg elsker dine vaner! Måske fordi de er identiske med mine bort set fra den med håndvask.
  Skønt at læse jeg ikke er det eneste voksne menneske på denne jord, der ikke kan sluge piller… eller læse en bog og snacke samtidig! Tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Da jeg var indlagt på sygehus og sagde til sygeplejersken, at jeg ikke kan sluge tabletter, grinte hun ad mig, og jeg tænkte i mit hoved, om jeg virkelig var den eneste i denne verden, der ikke kan sluge dem!? Hun reagerede nemlig som om, at hun aldrig havde oplevet det før. Åh SÅ dejligt at høre, at du heller ikke kan 😀
   TAK!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nora

  Du er så god. Jeg kan ikke sidde i min sofa og slappe af hvis døren bagved er åben. Toilet rullen skal vende på en bestemt måde. Og mange andre helt naturlige ting. Ha en dejlig søndag

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Åh, hvor er det skønt at høre 🙂 Har det også på samme måde med toiletrullen 😀
   Tak!
   Varme hilsener
   Esra

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er åbenbart engageret og modig! :-)