Inspiration til Ramadan-kalender - har I nået det?

6 populære halal-hoteller i Tyrkiet – fordele og ulemper og vores valg :-)

Jeg kan ikke udskyde det her indlæg mere, for når man har sagt A, må man også sige B :-D. Og det med ferie og hotelbooking er jo mest relevant nu her og helt sikkert LIGE nu, da jeg så at rejsebureauet Alternativ Rejser har en kampagne på deres Facebook-side lige nu, der giver 5 %’s rabat på overnatningen, og 50 % på lufthavnstransporten (tjek lige betingelserne, noget med minimum 3 værelser), hvis man booker opholdet i Ramadan-måneden, og det er jo inden denne weekend!
For kort tid siden spurgte jeg jer på Instastory, om hvilken af følgende halal-hoteller I kunne anbefale: Wome Delux, Selge Beach, Adin Beach, Adenya Resort (og Bera og Sah Inn kom også med). Det væltede ind med anbefalinger og ikke mindst spørgsmål fra nysgerrige, der ikke helt vidste, hvad der lå i halal-hotel-konceptet, for hvis det går ud på kønsopdelt områder/pool/strand, holder man så slet ikke ferie sammen som familie? Splitter man så familien op? :-). Det er da noget mærkeligt noget, ik? haha! Oversigten er i hvert fald længere nede i indlægget, og sig endelig til, hvis der er noget, jeg ikke har fået med – helst i kommentarfeltet nederst, så andre også kan få glæde af svarene 🙂

Jeg kan godt forstå, hvis man synes, det lyder lidt underligt, men ja, konceptet går ud på, at kvinder og mænd kan få lov at have deres egne områder uden at skulle blive generet af andre “typer” blikke :-D. Og så er der selvfølgelig også fællesområder, hvor både mor og far kan være sammen ved f.eks. fælles swimmingpool og se børnene have det sjovt :-D.  Her stilles så krav til mændenes badetøj (lange shorts) og kvindernes påklædning (burkini), og det er forskelligt fra hotel til hotel, om fællesområdet kun er tiltænkt børnene eller hele familien i forhold til at hoppe i vandet.
De aflukkede områder tilbyder kønsopdelt solbadning og badning, og nogle steder har større områder for sportsdyrkelse. I disse aflukkede områder er der mad og drikke i ubegrænsede mængder (lyder næsten lidt klamt :-D), så man ikke behøver at gå frem og tilbage til fællesrestauranten og ud af området hele tiden. Det er dog meget normalt, at man for eksempel spiser frokosten og aftensmaden sammen i restauranten hele familien, hvor udvalget er størst og for at have hygge-spise-tid sammen.

Hver familie har hver sit behov, afhængigt af om man tager afsted sammen med andre familier, hvor mange børn man har og hvilke forventninger man har. For er man flere familier, der tager afsted, er det jo megahyggeligt at være sammen med andre tøser i kvindesektionen med mulighed for sauna, massage mm. det meste af tiden og så netop kun mødes til frokosten, aftensmaden og nathyggen sammen. Det samme gælder, hvis man ikke har så mange børn og bare kan overlade barnet til far og få lidt alene tid, solbade og hygge med sig selv og få totalt alenetid og farve på kroppen!

Vi prøvede det jo for snart 3 år siden på Sah Inn, som jeg har skrevet om her, hvor vi ud over Munira havde lille Isak med dengang, og det fungerede også super fint, fordi Uffe elskede at gå på opdagelse udenfor hotellet med Isak i klapvognen, mens jeg havde alene-hyggetid med Munira ved kvindepoolen.

Nå, men det er altså ikke her i sommerferien, at vi skal ud af landet – både fordi vi får familiebesøg og vennebesøg, men allermest fordi vi virkelig bare vil nyde sommeren i Danmark, nu vi har plantet alt muligt i den have og har en masse små projekter, der venter på os. Hallo, det giver da heller ikke så meget mening at rejse, når der endelig er godt vejr i landet :-P.  Jeg elsker den danske sommer! Ikke alt for varm, og selv hvis den skulle nå over 30 grader, så er der den kølige blæst, der nok skal få det hele til at gå, haha. Og så er det jo og billigere at bo på hotellerne uden for højsæson 😀

Vi tager først afsted til oktober og føjer lidt ekstra ferie til efterårsferien, så vi er endt på hele 14 dage. Åh, hvor jeg glæder mig til at flyve med tre børn 😀 Jeg mener det faktisk, for vi har ikke oplevet det før med alle tre børn, og heldigvis når Nora at blive 2½ år og kan næsten klare sig selv, og Isak er jo vild med flyvemaskiner, så vi glæder os helt vildt til at se hans reaktion, når maskinen brummer, letter og flyver oppe i skyerne. Og tænk at have en syv-årig stor pige med, som også kan klare sig selv på sin vis :-D.

Vi kommer til at starte i Antalya! Jeg er så glad for, at vi fandt et billigt direkte fly igennem Spies Rejser. Se det er også et godt tip, for det er altså ikke alle afgange, der dukker op på Momondo.dk og vi har faktisk nøjedes med at købe one way, fordi vi skal videre fra Antalya efter hotelopholdet og mød øst til mine forældres landsby, hvor vi lejer en bil og kører mellem Kayseri/Capadoccia og Sivas og nyder de flotte bare bjerge og de små vandfald omkring landsbyerne, og derfor har vi så købt returrejsen for sig.
Charterselskaberne har nemlig gode priser på kun fly, og man kan være heldig med direkte fly fra Billund til Antalya. Ikke at en mellemlanding i Istanbul vil gøre noget, men den tager vi på vej hjem, fordi vi gerne vil have en relativ fredelig tur på vej ned :-D.

Vi har næsten det hele på plads nu. Flybilletterne er købt, og hotellet har vi betalt igennem Alternativ Rejser. Jeg indrømmer, at de tips jeg gav på min insta-story i forhold til booking direkte via hotellet ikke helt holder alligevel. Som sagt er kursen meget høj lige nu i Tyrkiet, og det betyder, at den vare, du køber, er meget billigere, fordi du skal gange den tyrkiske lira med et ret lavt talt. Jeg troede så, at det hele ville være billigere, hvis man ringede direkte til hotellet i Tyrkiet (du skal selvfølgelig kunne tyrkisk) og reserverede, men for det første skal du have familiemedlemmer i Tyrkiet, der kan gennemføre betalingen på forhånd, og nogle steder accepterer slet ikke, at man tjekker ind med et andet kort end det, du har betalt med. Alt for risikabelt, og da jeg kontaktede rejsebureauet Alternativ Rejser her i Danmark, som vi også brugte sidste gang og fik en pris for at sammenligne, kunne jeg se, at forskellen slet ikke var så høj, og så fikser de jo også lufthavnstransporten til og fra, så ingen hovedpine, hehe.

Og hvad er vi endt på? Det er I mange, der har spurgt om, og det kan I se nederst, for først vil jeg som lovet skrive kort om de hoteller, vi havde at vælge imellem ud fra alle jeres insta-kommentarer, og der er derfor også kommet et ekstra hotel med, nemlig Bera, fordi flere også anbefalede det. Hvis I vil se billeder/video fra hotellerne og læse overordnet om dem, så kan I klikke på hotelnavnet, og I vil komme direkte ind på mere info på dansk hos Alternativ Rejser.
Jeg har selv fokuseret på jeres oplevelser af dem, og hvad de tilbyder i forhold til de aflukkede områder.

Alle halal-hoteller har særskilt kvinde- og mande-swimmingpool. Jeg synes, det er vigtigt, når man skal være der en uge, at der er gode faciliteter for børnene, at der ikke er alt for langt at gå mellem f.eks. kvindeområdet over til fællesområdet, hyggeligt og grønt, god mad, evt. interessante sesteder i området.
Vær generelt opmærksom på, at der er de to lufthavne at vælge imellem, og på Alternativs hjemmeside står der under hvert hotel, hvad afstanden er til hotellet fra begge lufthavne.

Wome Delux
Lyder virkelig eksklusivt og og topmoderne, og flere af jer har rost det! I kan også se på billederne, at det er helt nyt og ser meget hygiejnisk ud. Ud fra luftfotoet ser man den enorme bygning, som jeg synes kan virke meget som en stor klods. På Sah Inn var det meget hyggeligt, at boligerne var spredt ud i hele området som en slags ferieby med små stier imellem, og jeg ved måske ikke helt, hvad jeg synes om, at Wome Deluxe virker så enormt :-). Det lyder nu også meget godt med den skov udenom, og jeg har hørt meget godt om deres kæmpe kvindepool-område 🙂
Kvindestrand: Ja
Mandestrand: Nej
Familiestrand: Ja
Familiepool: Ja
Ulempe: Hotellet ligger på en skråning, hvilket kan være tophyggeligt, men jeg kan forstå, at det kan virke lidt langt at gå fra kvindestrand til fællesområdet, men jer der har været afsted har ikke set det som et problem. I sammenligning med de øvrige hoteller er afstanden mellem de to områder størst på Wome Deluxe.

Selge Beach Resort & Spa
Der er rigtig mange af jer, der har været på Selge Beach og har anbefalet dette hotel. Især den store familiepool, stemningen, og da jeg så, at det ligger i Manavgat-området, hvor det såkaldte Green Canyon, Dim Cayi og Manavgat vandfald ligger, var jeg faktisk allerede solgt. Green Canyon er en opdæmmet sø, og jeg så egentlig bare en video på @danskityrkiet’s Instagram-profil (se her) af stedet og blev forelsket i det. Vi skal være på hotellet i 7 dage, hvilket er mange, synes vi, og derfor betyder det noget, at vi også kan komme lidt uden for hotellet. OG jeg har lige set, at restauranten i Selge Beach har deres helt eget künefe-hjørne i år 😀
Kvindestrand: Nej, men der er område ved vandet med mulighed for solbadning kun for kvinder
Mandestrand: Nej
Familiestrand: Ja
Familiepool: Ja, og skulle være en af de store sammenlignet med de andre

Adin Beach
Super flot hotel ser det ud til på billeder, og mange af jer har virkelig rost det, selvom der også lige var én, der ikke brød sig om maden, men den tæller ikke helt med, synes jeg. I skal huske, at det betyder noget, hvornår på året I tager afsted i forhold til udvalget, og man kan nok også være uheldig i højsæson med alle de vrimlende mennesker :-D. Dengang vi tog til Sah Inn i maj, i øvrigt med 32 grader, var det meget tilpas med menneskemængden i forhold til madudvalget, og jeg ved da fra min søster, der har været afsted i juli, hvordan det hele kan blive lidt anstrengende i den ekstra varme med ekstra mange mennesker, og man kan da godt forestille sig, at de får ekstra travlt med maden på dét tidspunkt :-).
Kvindestrand: Ja
Familiestrand: Ja, skulle være ret ekslusivt med deres strandområde for hele familien.
Mandestrand: Ja
Familiestrand: Ja
Familiepool: Ja, men skulle være af de mindre af slagsen

Adenya Resort
Adenya er vist ejet af den samme som Adin. Adin er en tand mere eksklusiv end Adenya. Jer, der har været her, har været meget glade for det! Jeg har også hørt lidt om, at det kan være irriterende, når man skal gå fra kvindepool og ud til mandepoolen, at det kan være besværligt, fordi man ikke rigtig kan komme i kontakt med far, da begge pools er indendørs og meget aflukkede.
Kvindestrand: Ja
Mandestrand: Ja
Familiestrand: Nej
Familiepool: Nej, og det er virkelig en ulempe, da det er noget, jeg går efter. De arbejder dog på sagen og er ved at bygge ud, så det er klar til august 2018 :-D.

Sah Inn
Her var vi i 2015, og du kan læse mere dybdegående om det her, og om hvordan dagene ser ud sådan et sted. Vi var yderst tilfredse med Sah Inn, fordi det mere er indrettet som en slags ferielandsby med rækkehuse/hytter end et stort hotel, og det giver bare en hyggelig stemning med de små stier indenfor og gør, at man ikke bliver hurtigt træt at at være der. Vi boede i helt almindelige standard-huse, og jeg husker det som ret småt og ikke noget særligt, men heldigvis skulle vi heller ikke bruge hele dagen på at være indendørs. Jeg synes nu godt, især nu med 3 børn, at værelserne må være større, og i det hele taget går vi denne gang op i, at det gerne må være lækkert, når nu vi ikke tager afsted så tit. Derfor har vi booket Deluxe værelser, bare ikke på dette hotel – se nederst.
Kvindestrand: Ja
Mandestrand: Nej
Familiestrand: Ja
Fællespool: Her er man ikke glad for, at man går i vandet med burkini i fællesområdet, så der er ikke en rigtig familiepool.

Bera
Der var få af jer, der nævnte Bera, som jeg selv har hørt meget om i sin tid. Bera er et af de første halal-hoteller, og de har deres kvindepool oppe på taget, og hvis man spørger mig med tre børn, vil jeg nok ikke synes, at det er fedt at skulle tage elevator, når man skal frem og tilbage til far. Har hørt at deres pools er små, og det, de fører sig mest frem med, er deres toplækre mad og råvarekvalitet, nu de ikke har lige så gode faciliteter som de øvrige nyere hoteller.
Kvindestrand: Nej
Mandestrand: Nej
Familiestrand: Ja
Familiepool: Nej, hvilket er en kæmpe ulempe, for jeg synes, at det er her man kommer til at være sammen som familie og se børnene have det sjovt sammen.

Vi har valgt
Kan I gætte hvad vi er endt på? Selge Beach Resort! Jeg er ikke i tvivl om, at det næste gang inshallah bliver Adin eller Wome, men vores mavefornemmelse siger SÅ meget Selge efter al den snak med alle jer mennesker. Og ja, I kan synes, at det er et stort minus, at der ikke er et område på stranden kun for kvinder (kun solbadning), men det er slet ikke dét, jeg går efter med 3 børn, for hvad jeg aller allermest glæder mig til under opholdet er ikke mere farve på benene, men er at være sammen med hele familien ved fællespoolen, og hvis jeg er så heldig, at vi kan få Nora til at sove formiddagsluren i klapvogn, mens Uffe er sammen med Isak, så kan jeg også få lidt alenetid med Munira i den fede kvindesektion 😀
Og så glæder vi os helt vildt til at se Green Canyon og Manavgat vandfaldet!

Og hvad koster sådan noget? Prisen for et ophold i oktobermåned for en familie på to voksne og tre børn i alderen 2, 4 og 7 år koster 983,5 kr/nat på det billigste værelse. Læg mærke til at prisreglerne for børn skifter fra hotel til hotel. På Selge Beach Resort er børn under 3 år gratis, det første barn mellem 3-10 år er også gratis, så det er kun Munira på 7 år, vi skal betale (50 % i forhold til voksenprisen). Vi har så opgraderet værelset for at få mere plads og udsigt til havet – glæder os!


Billedet her er fra Adin Beach (vi må prøve det næste gang! :-))

3 kommentarer

 • Maja

  Hvordan bliver der set på det hvis ikke-muslimer tager på ferie på halal-hotel?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   SÅ længe man overholder reglerne for f.eks. påklædning (man må f.eks. ikke gå rundt med bikini som kvinde eller super korte shorts som mand), så er der jo ingen, der blander sig i, om man er muslim eller ikke-muslim 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Falken

  Jeg har været på Adenya, Adin og i år Selge Beach. Har ikke små børn, men må nok sige, at jeg foretrækker Selge Beach frem for de andre.
  Det store plus for mig er, at maden er super god. Der er godt udvalg. Poolområdet er stort og lækkert, både fælles og i kvinde afdelingen. Ikke mindst, så var der mere end 1, der kunne tale bare lidt engelsk.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Inspiration til Ramadan-kalender - har I nået det?