Oreo-lime-cheesecake med blåbærpynt :-)

Selvom jeg er på barsel og nyder hverdagene med Isak, glæder jeg mig vildt meget til weekenderne, hvor hele familien kan stå op sammen, og Uffe ikke skal skynde sig på arbejde. Man bliver helt fristet til at bage, og det er nok mest fordi, at vi skulle have gæster (stadig folk, som skal se Isak :-D), at jeg kastede mig ud i bagning igår. Det er altid spændende med nye opskrifter, og denne cheesecake havde jeg faktisk bagt sidste uge, men den blev spist så hurtigt af familien, at jeg ikke nåede at tage billeder. Jeg er var dog ikke i tvivl om, at jeg nok skulle bage den igen, og lang tid gik der ikke :-).
Den skal ikke bages i ovnen, men den skal stå natten over, og faktisk er den endnu stivere, hvis den får lov at stå 1,5 dag. Virkelig lækker cremet og lidt syrlig cheesecake! Jeg er blevet inspireret af denne, men har lavet lidt om:
Bund:
2 ruller Oreos
40 gr smør, smeltet
1 spsk kakao (kan sagtens undværes)
Fyldet:
300 gr hvid chokolade
4 past. æggeblommer
3 spsk. flormelis
250 gr mascarpone
200 gr cremefraiche (18 %))
2,5 stk øko. lime, saft og skal heraf
1,5 dl piskefløde
1 tsk vanilje
Pynt:
Blåbær, en halv håndfuld hvid chokolade 🙂
Fremgangsmåde:
Smelt den hvide chokolade i en gryde ved svag varme. Knus Oreo-kiksene i en stavblender/minihakker og bland dem med det smeltede smør. Blandingen trykkes ned i en smurt springform (diameter ca. 24 cm, så bliver den mellemhøj)
Pisk æggeblommerne og formelis sammen til en lys og skummende masse. Pisk heri mascarpone, cremefraiche, lime og limeskal.
Flødeskummen piskes for sig og vendes i ægge-mascarponemassen. Den afkølede hvide chokolade vendes i og hældes over Oreo-bunden. Lad kagen stå natten over i køleskabet og gerne mere.
Pynt med blåbær inden servering og smelt den hvide chokolade hurtigt på følgende måde: Put chokoladen i en frysepose og bind en knude. Sæt chokoladedelen i et glas kogt vand, så chokoladen smelter (det går nemlig meget hurtigt). Klip en lille del af den spidse ende af posen og sprøjt massen ud over kagen i skrå baner.
Har lige spist det sidste stykke! Tak for alle jeres likes og interesse for kagen på instagram :-).
Velbekomme!!
Noget vildt er sket! Jeg er nomineret til Børn i Byens pris som “Bedste blog”. Klik herunder og stem på 2verdener inden 10. oktober 2015, hvis du synes, jeg skal vinde (du er samtidig med i lodtrækning om lækre præmier 🙂
Du kan følge mig på Instagram på @2verdener og min nye private profil @esra.ap
Like min Facebook-side her.
Følg mig på Bloglovin? her, så du kan få en mail, når der er nyt på bloggen ?
Den ser så lækker ud!
Hvor mange personer, er der mon til?
Mvh Jane