Inspiration til tyrkisk morgenmad – Scrambled æg med sucuk :-) Jeg laver ikke sjov

I weekenden havde vi Uffes kollegaer og ekskollegaer til brunch med deres ægtefæller, og det var meget hyggeligt at møde alle dem, Uffe plejer at snakke om. Der skulle selvfølgelig også serveres noget tyrkisk, og jeg vidste med det samme, at det skulle være menemen og sucuklu yumurta :-). Og det er, Esra? Det er faktisk de to mest udbredte morgenretter i det tyrkiske køkken, vil jeg vove at påstå :-). Gæsterne kunne i hvert fald godt lide det, og jeg tænkte, at jeg lige måtte pleje det tyrkiske her på bloggen :-). Når jeg får lidt mere tid, vil jeg lige finpudse layoutet og kategoriseringen på bloggen, så de tyrkiske retter får deres helt egen kategori :-).

MIN version af menemen er stegte tyrkiske grønne stærke peberfrugter, som man steger med løg og friske tomater, hvor man til sidst vender æg i. Det lyder meget simpelt, men det kræver tålmodighed, for det hele afhænger af, hvor godt man steger grøntsagerne i den helt rigtige rækkefølge. Jeg skal nok komme tilbage til denne ret i et andet indlæg, for jeg fik selvfølgelig slet ikke taget billeder af noget, da gæsterne kom til tiden! Tænk engang, gæster der er punktlige, altså! :-D.

Sucuklu yumurta er egentlig bare rørt æg med sucuk. Yumurta betyder æg og ja, det er måske mere det her sucuk, jeg skal forklare lidt nærmere. Se bare på billedet nedenfor – så ved du hvordan det ser ud i din lokale grønthandler ;-).

Efepasa Pasam Sucuk Açili 1000gr

Det svarer til pepperoni og er krydret på en måde, så både børn og voksne er med på den. Man kan også købe en mindre pakke end den på billedet, og så kan man altid smide nogle stykker i fryseren, som jeg plejer at gøre :-).

Det eneste, du skal gøre, er at skære sucuk i skiver, så du får nogle tynde runde skiver. Steg stykkerne på en pande med lidt olie i 2-3 minutter på hver side. Hæld så rørt æg over med lidt salt og sort peber (meget lidt salt eller måske faktisk ikke noget, da pepperonien også er saltet), og vend det hele et par gange indtil al æg er gennemstegt.

Jeg har drysset lidt ost på, men det er en ikke-tyrkficeret udgave, så det behøver du ikke :-D.

Til sidst noget lidt andet. Jeg bliver lige nødt til at dele en følelse, jeg havde i går, da jeg postede mit indlæg om den fede bytur. Faktisk ville jeg skrive i indlægget, at jeg sad med en underlig følelse på Bertels, mens vi spiste kage. Det havde været en totalt vild dag, og vi spiste jo flere forskellige steder, men da vi til sidst sad og spiste kage, var jeg glad og og lidt trist på samme tid. Glad for den skønne dag med Uffe, men havde samtidig en slags klump i halsen over hvor overdådigt det hele havde været. En slags skyldfølelse over at have råd, tid, lyst, mulighed for det. Tanken om at der findes så mange andre mennesker, der fortjener det mere end mig. Det er måske en sund tanke, men jeg vil nogle gange ønske, at jeg bare kunne nyde det uden at få den der følelse. Og hvorfor skriver jeg det?

Du kan i hvert fald følge mig på Instagram: @2verdener
Like min Facebook-side her.
Find mig på Bloglovin’ her.

2 kommentarer

 • Ole Dalager

  Esra – det er altsaa en stor fornöjelse at laese dine indlaeg .Ud over de praktiske tips ,er det ,at du skriver saa personligt – fösomt og selvreflekterende paa en god maade ,en nydelse at laese. Pokkers ogsaa ,at jeg har sukkersyge – med alle de laekre kager !
  Jeg glaeder mig til den dag vi faar dig i bogform Esra !

  Danskerperkeren

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Ihh Ole, altså – hvor bliver jeg glad for dine kommentarer! Endnu en grund til, at jeg skal blive ved :-D. Jeg har faktisk rigtig meget på hjerte, men det hele må komme med tiden – og nok først, når børnene er blevet helt store, og jeg kan give den mere gas :-D.
   Tak fordi du er med!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2verdener.dk på Vores Børn og opskriften på, hvad du skal, når du lige har overtalt manden til at holde en fridag :-D