Tilbage fra ferie - nye tanker om min blog

30 år! Ung? Gammel? Lykkelig? Barnlig? Rig? TAKNEMMELIG!

Meningen var, at jeg skulle skrive om min fødselsdag, men hold op der er sket meget siden i søndags, og nej desværre kan hverken jeg eller bloggen helt følge med i vores nye liv :-D. Jeg vil ikke sige, at jeg er vendt tilbage til “virkeligheden”, bare fordi jeg er startet på arbejde igen. Det var der jo én, der sagde til mig, og jeg skyndte mig at spørge hende, om jeg mon ikke havde levet i virkeligheden under min barselstid. Hun kunne godt se, hvad jeg mente, og jeg ved også, at hun ikke mente det dårligt. Det viser bare, at vi har gjort “virkeligheden” til noget bestemt. Det er jobbet, det handler om. Har du ikke et job, er du faktisk ikke rigtig noget. Du kan i hvert fald heller ikke sige med oprejst pande, at du ikke har noget job at vende tilbage til efter barsel. Ahmen tænk lige hvis du havde valgt at gøre virkeligheden anderledes. Hvis du havde droppet 1 år af de måske 70 år (forhåbentlig mere), du skal leve, til at gøre noget anderledes. Uha, jeg bevæger mig lidt for meget væk fra fødselsdagen, men kan da mærke, det er noget, jeg må skrive mere om :-D.

I søndags fyldte jeg rundt – de 30. Det var altså også på tide! Med en uddannelse, jeg blev færdig med som 24-årig, “flere år” på arbejdsmarkedet, gift i 7 år, to børn, lejlighed og bil tror jeg faktisk, at jeg i lang tid har ventet på at komme ud af tyverne :-D. Jeg har længe følt, at min alder og “situation” ikke har været samme sted, men omvendt er der også bare så mange ting, jeg har vidst, jeg er blevet snydt for, og som jeg “selv” måtte skabe tid til. Virkeligheden er jo så bare, at med to børn, arbejde og familieliv, så er der bare ikke tid til at indhente “de skøre ting”. Ja, man kan jo ikke få alt, og det er da også gået op for mig, at jeg bare skal være taknemmelig for alt det, jeg har, og håbe på at jeg får lidt mere liv og så selvfølgelig helbred til at leve dét liv :-).
Og nej, det er selvfølgelig ikke, fordi man skal måle sit liv op i de materielle goder, man har opnået, og læs derfor mere alt det jeg ikke har nævnt: Et modent barndomsliv, kampe med sig selv og omverdenen, om at få Uffe, om at være anderledes. Og nej, det er ikke lige nu, jeg kommer til at skrive om alt dette 🙂

Mange føler, at det er hårdt at blive 30. Man kommer jo i en anden gruppe – den mere voksne og modne. For mig er det en helt anden følelse. Jeg savner egentlig ikke mine “yngre” dage, for jeg føler mig faktisk mere ung idag. Jeg ved ikke, om den tanke er fremmed for dig, men jeg er bare mere rolig ved tanken om at jeg har “fundet mig selv”, at jeg er mig selv – det giver mig mere overskud og en følelse af at være ung. Og helt “voksen” tror jeg aldrig jeg kommer til at være, når jeg (desværre) fanger mig selv i at forvente noget “stort” af Uffe, “bare” fordi jeg fylder 30 år :-).

Jeg fik lov til at sove lææænge, og tænk at jeg ikke var tilfreds med det. Så begyndte jeg at ligge dér og tænke på, hvad de mon var i gang med af overraskelser inde ved siden af. Var der pustet balloner op i hele lejligheden, eller stod der med store bogstaver på legepladsen, at de elsker mig? Hah, Esra, come on. Og tro mig, jeg haaader det, for nej, jeg VIL ikke forvente noget! Jeg ved, at jeg har det vigtigste, og jeg går jo virkelig op i den tanke, men min irriterende vilde fantasi giver bare ikke altid slip :-D. Jeg kom da også videre, og det hele “endte” helt fint, da jeg senere på dagen blev overrasket med lidt alene-tid med Uffe. Den er vi jo ikke helt vant til her i AP-huset, da det er sjældent, der er familie omkring til at få passet børnene, og mest af alt fordi vi bare helst VIL være sammen, når vi laver noget. Det betyder bare, at vi er rigtig dårlige til at udnytte tiden til at lave noget alene.

Jeg havde nok ikke helt regnet med, at Uffe turde efterlade Isak hos nogle venner, for det plejer han nemlig at være lidt skeptisk overfor – Isak er trods alt kun 15 måneder og ikke vant til at være helt væk fra os endnu. Det var derfor en stor gave, jeg følte, jeg fik, at han havde turdet overskride sin egen grænse og arrangeret børnepasning hos to forskellige vennepar :-D. Tro mig, han er meget forsigtig med mange ting, og på det punkt er vi som modpoler på en magnet 😀 (Nu vi er matematikere begge to :-D). Vi havde den første tid af dagen sammen, hvor vi – faktisk, som vi plejer hver weekend – fik pandekager og koldhævede boller og nød den stille og rolige tid vi havde om formiddagen. Vi nåede også lige at få en is på Islands Brygge (den italienske, hvor der ikke er så lang kø, fordi den ikke er ligeså in og fancy som den anden :-D) – alt andet ville være mærkeligt i det skønne sommervejr – inden børnene blev indlogeret de forskellige steder! Mmm, og den is den var baare go’! Godt det ikke er den, der har vundet titlen som den “bedste isbar”, for havde godt nok ikke orket at stå i den laange kø.

is på Island Brygge Uffe Pedersen

Uffe var jo så sjov, at han prøvede at bilde mig ind, at vi skulle til Istanbul og kørte i retning mod lufthavnen. Tænk, manden der ikke engang har det godt med at børnene skal passes i 2 timer – ISTANBUL? Da han blev ved med at køre på motorvejen i retningen mod lufthavn, blev jeg helt nervøs for, om han så havde Malmø i tankerne, og han ville jo hverken afkræfte eller bekræfte noget, OG nej jeg havde altså ikke lyst at bruge unødig tid og penge på at tage til Malmø. Manden vil sikkert gøre noget særligt, og når han så prøver, er der alligevel noget galt med det – åh mig. Heldigvis drejede han af ved sidste afkørsel inden Øresundsbroen, inden jeg hoppede ud af bilen, og vi endte på parkeringspladsen ved Bella Sky på Amager. Jeg var så måske lidt ond og spørge ham, om vi ikke bare kunne tage på Strøget og bare hænge ud dér – sådan gå helt alene. Ikke “bare” sidde på toppen af Bella Sky og prikke i de små fine tallerkener, jeg ikke engang vidste, om jeg ville blive mæt af. Jeg kan normalt godt lide fine retter og de fine spisesteder, men problemet er bare, at når man alligevel kun kan spise under halvdelen af det, der serveres i buffeten, fordi man ikke indtager alkohol (i saucer) og alt slags kød, så ville jeg nok være bange for at jeg ville ende med at punke Uffe med at han havde sultet mig på min fødselsdag :-D. Jeg fik min bytur, selvom vi skulle bruge 20 minutter på at finde parkering – fik spist lidt og gået. Jeg bilder mig selv ind, at den bedste gave er at have en mand, man har kendt snart halvdelen af sit liv, og som ikke synes, at man er mærkelig, når man gerne vil afslutte sin dag med en tur på svævebanen 😀

svævebane Esra Pedersen

OG hey! Hvis du har læst helt herned til, så skal du også lige høre det vildeste, der er sket! 

JEG er nomineret til Børn i Byens pris som “Bedste blog”!! Jeg kunne seriøst ALDRIG drømme om det, og jeg behøver ikke at vinde den pris eller noget, for jeg kan godt sige, at det er noget af det sygeste, at jeg overhovedet er kommet iblandt de 4 bedste!! TUSIND tak til jer! Jeg er SÅ overvældet!

MEEN det ville da være helt fint at vinde prisen som “Bedste blog”, så jeg vil blive meget taknemmelig, hvis du lige gad bruge 1 sekund på at give din stemme til mig lige her . Den er så meget værdsat! TAK TAK TAK. Du kan i øvrigt vinde en masse lækre præmier, hvis du indtaster din e-mail-adresse også 😉

 

Du kan følge mig på Instagram på @2verdener og min nye private profil @esra.ap
Like min Facebook-side her.
Følg mig på Bloglovin? her, så du kan få en mail, når der er nyt på bloggen ?

10 kommentarer

 • Marija

  Er for nylig begyndt at følge med i din blog- jeg går igennem en svær tid med skilsmisse og depression, så din blog er lige hvad jeg ønsker at bruge mine frokoster på, en god kop kaffe og læse indlæg, hvor er det skønt.
  Og ja nemlig- man skal huske at være taknemmelig. Det husker jeg mig selv på. Føler der er en god energi herinde i din blog, er så glad for at følge med.
  God dag. Og må Gud løfte byrde fra jeres skulder, nu når I flytter med to børn og et på vej, det må være hårdt, men vildt fedt og sommerfulge i maven agtigt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Kære Marija
   Tusind tak for din dejlige kommentar og beklager altså, at jeg først svarer nu, men som du nok kan gætte, har hele flytteprocessen fyldt en del og taget meget af vores tid. Jeg blev så glad, da jeg læste din søde kommentar og har hele tiden tænkt på den – også under flytningen. Det må være en hård periode, og jeg håber at du kommer igennem det på “bedste vis”. Håber at jeg kan blive ved med at give den energi, du beskriver – jeg får i hvert fald meget tilbage, når jeg læser jeres opmuntrende kommentarer – tusind tak! Nu fra Aarhus! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Du er bare så sjov og jeg elsker din blog.. Føler hver gang at du skriver lige det jeg selv går rundt og tænker over/ føler.. hver gang jeg lige kigger hurtig herinde bliver jeg hængende og bruger meget mere tid end jeg havde planer om. Thumbs up herfra og du fortjener en hver stemme til bedste blog.. 😉 Salam

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Du er da bare så sød, og tusind tak for din fede kommentar – bliver bare så glad! Dejligt at høre at andre kan genkende de samme tanker og følelser ;-).
   TAK!
   Wasalaam

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Så fint indlæg Esra. Smukke tanker, smuk dag og endnu et stort tillykke. Du har min stemme og skal selvfølgelig vinde ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja

   -Og jeg husker tydeligt den dag vi stod og ventede spændt på resultatet af dit specialeforsvar. Tænk at det er 6 år siden! ❤

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Åhhh, det er jo sindssygt at tænke på den tid. 6 år!? Nærmest skræmmende 🙂 Jeg føler bare, at der er sket så meget..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Mange tak søde Katja :-). Ja, og så alligevel næsten glemt. Tiden går alt for hurtigt. Tænker meget på jer – håber I har det godt! Hehe, nu må vi se med prisen. Det ser ud til, at der er lang vej endnu, når jeg sammenligner mig med andre :). Knus!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • TILLYKKEEEEEEEEE!!!! Både med din indtræden i de skønne 30’erne og nomineringen 😉 😉 😉 Jeg har ihvertfald stemt på dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Tusind tak Cakeliving/Sena ?
   Det er så meget værdsat!
   Vh
   Esra

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tilbage fra ferie - nye tanker om min blog