Om snart at være sin egen chef og være lidt misundelig på andre

10 nye indstillinger, der har gjort mig mere lykkelig :-)

Hej fra solskinslandet – yes! Det vendte sidst på dagen, og endnu en majdag kan vi notere ned som sommer :-P.

Bliver simpelthen nødt til at lige at skrive herfra, hvor glad I gjorde mig i går. Jeg vågnede i morges og var lidt i chok, da jeg loggede på Facebook og så alle jeres likes og kommentarer. Jeg er altså lidt dårlig til at svare på Facebook, og som den faste læser vil vide, så prøver jeg at holde et minimum af sociale medier – ja, I know, jeg er en lidt mærkelig blogger, men det virker bare rigtig godt for mig ikke at have Facebook-app’en på min mobil, for jeg synes i forvejen, at der er alt for mange apps, man lige kommer til at klikke på, og så skal man baaare lige se det ene og så det andet, og så ryger hånden igen liige ned i lommen, fordi det jo er så nemt liiiige at tjekke, og så røg den tid, Uffe forventede jeg skulle bage en kage til ham på, hah! Men altså, det kræver for mig, at jeg logger på Facebook fra en PC/bærbar, hvis jeg skal læse beskeder på Facebook, fordi Facebook absolut tvinger sine brugere til at downloade Messenger. Så ved I det ;-).

Men hvor er jeg bare lykkelig for jeres opbakning – det giver virkelig et ekstra skub, og jeg håber, at jeg kommer til at leve op til alle jeres forventninger, og ikke mindst glæder jeg mig til at have jer mere tæt på i det videre forløb :-). Og apropos lykke og det her gode vejr, hvor solen er kommet for at varme hele kroppen og ikke bare for at hilse på og gemme sig bag en sky, så sker der bare en automatisk reaktion i mine mundelastikker (deling af ord efter ‘mund’ ;-P) og for slet ikke at nævne alle de fine blomster, vi kom til at købe i eftermiddags, som er med til at give en masse synvitaminer (findes det ord? :-D). Blomster giver bare lykke, og det slog mig et kort øjeblik, hvordan jeg har opdaget, at livet hurtigt kan få et andet udfald i givne situationer, hvis man har en anden indstilling til det. Jeg elsker, når jeg observerer eller hører andre gøre tingene på en anden måde, som giver meget mere glæde og en postitiv vinkel på hverdagen og de ellers trælse situationer, man udsættes for.

Det slog mig nemlig, da vi i går hos svigermor var vidne til alt det græs og jord, børnene slæbte med indenfor, hvordan svigermor igen overraskede mig med sin anderledes indstilling til alt det “skidt”, ungerne slæbte med indenfor. Jeg følte nemlig, at jeg var nødt til at kommentere det beskidte gulv med en undskyldende tone. Så gjorde hun det igen: Nej da! Sagde hun. “Pyt, det er en af sommerens glæder”. Wow, what? 😀 Seriøst, synes I ikke? haha. Det er nærmest FEDT, at de slæber vådt græs med ind i køkkenalrummet fra deres vandkamp. Græs er ikke “skidt” – det er tegn på liv 🙂

Derfor dette indlæg, folkens. Lad os huske hinanden på, at vi selv er herrer over størrelsen af den glæde, vi skaber. Fokuserer vi alt for meget på den positive oplevelses negative skygger, så er vi selv med til at formindske glæden. Så enkelt er det vel :-). Og med denne følger lige andre situationer, jeg har oplevet, som med en anderledes indstilling har givet mig stor portion af lykke på det sidste, værsgo, piger:

  • Dengang jeg hørte, at man ikke skal gøre rent inden gæsterne kommer, men EFTER, haha
  • Når ungerne får jord eller is på tøjet: “pyt med det, det kan vaskes af” (i øvrigt Rasmus Klump citat) 😀
  • Min oplevelse hos vores nye læge forleden, som skulle vurdere Noras situation. Efter at hun højt remsede symptomer op for sig selv, siger hun så: “Ja, hvad ville jeg have gjort, hvis det var min egen datter?” Den har jeg altså aldrig hørt før :-D. Wow! Sikke en tilgang og en menneskelig læge i modsætning til min oplevelse hos den gamle.
  • Hvor glad jeg har opdaget, jeg har lært at blive for frugttræer, der ikke nødvendigvis giver frugter men duftende smukke blomster. Er nemlig vokset op med at træer, der ikke giver frugt, har en lavere rang end træer, der kan komme noget spiseligt ud af, hah! Helt klart en ting, jeg har lært af Uffe 🙂
  • At når jeg ser en edderkop har lært at udbryde, hvor hyggeligt det er, at den er kommet hjem til os i stedet for at skrige af skræk (tør selvfølgelig stadig ikke at røre den)
  • Hvor glad jeg har fundet ud af, man kan gøre en forælder ved at fortælle hende, hvor sød og betænksom datteren er med reference til en bestemt situation. Det siger måske sig selv, men husker vi at sige det til forældrene? Jeg kunne bare se glæden i øjnene, da jeg forleden fortalte en forælder det, fordi jeg virkelig lagde mærke til datterens søde tanke.
  • Hvor glad folk bliver for, at man lader dem gå foran én i køen :-D. Jeg stod i køen til lagersalget, jeg var til med min søster i torsdags, og fordi hun aldrig kom, og det var ligesom hende, der havde varerne, så blev jeg ved med at give folk et forspring i køen. Folkens, det nye sort: lad folk komme frem i køen, hah :-D. Jeg kunne altså ikke lade være med at smile over folks glæde.
  • Når folk spørger mig om, hvordan det føles at lave noget udenfor mit faglige felt (farmaceut), og om det ikke er synd, at jeg ikke kommer til at bruge min uddannelse, og jeg kan mærke dybt inde i mig, at jeg har det heeeeeelt fint med det. Jeg har ændret mig, ja. Jeg er glad for, at jeg har lært at værdsætte, at jeg har det godt. At vi trives, og at det er det VIGTIGSTE. Alt andet er sekundært 🙂
  • At jeg har indset, at fordi jeg har ret til noget, så betyder det ikke, at jeg har brug for det. Du får den kort nu, og forklaringen kommer senere, men giver det ikke god mening? 😉

Okay, og selvom det er vigtigt med den der positive tilgang til, at rod i hjemmet er godt og et tegn på, at der lever nogen, så må jeg altså inddrømme, at én af verdens bedste få-sekunders nydelse og syn er at se en tom vasketøjskurv/pose efter, at man har fået lagt det hele på plads. BUM!

Håber ellers at I nyder weekenden. Jeg skal ud i haven inden det bliver helt mørkt, og få fingrene i noget jord (med handsker på :-D). Vi fik ungerne tidligt i seng, så de kunne få læst flere historier op, og så var jeg også selv det mindre træt! Smart, hva? 😀

sådan bliver du mere lykkelig

sådan bliver du lykkelig

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om snart at være sin egen chef og være lidt misundelig på andre